De oorsprong van het park gaat terug naar eind jaren 60. Op grond nabij het dorp Oosterend, lokaal bekend onder de naam “De Toes” werden 20 vrijstaande bungalows opgetrokken. Naderhand volgde het naastgelegen park “De Noordel”. Na het gereedkomen werd het park enkele jaren geëxploiteerd door de familie Jan van Strien. 

Toen Van Strien met pensioen ging verkocht hij het park. De nieuwe eigenaar verkocht de bungalows per stuk en zo ontstond de huidige vereniging van huiseigenaren. Hierdoor ontstond een unieke samenstelling van vakantiewoningen waarvan enkele eigenaren besloten deze woningen niet (meer) te verhuren. Op de onderstaande plattegrond is te vinden (rood gekleurd) welke bungalows er worden verhuurd. De licht gekleurde bungalows worden niet verhuurd.

Het park kenmerkt zich door rust en ruimte, is gelegen aan de rand van het schilderachtige dorpje Oosterend. De bungalows bevinden zicht op loopafstand van het dorp met restaurants/cafe’s en een winkel voor de dagelijkse boodschappen. U kunt ook gebruik maken van de boodschappenservice en online uw vakantieboodschappen bestellen zodat deze vers geleverd worden en in uw bungalow staan op de dag van aankomst!